onsdag 26 september 2007

Onsdag 26 september 12:19

Har precis anlänt Barcelona city efter att ha checkat ut från vandrarhemmet. Nu skall jag till Pencion Picassa med adress La Rambla 25. Ungefär som att på Avenyn 25. Jag har trivts på vandrarhemmet, träffat många trevliga människor men nu skall det bli skönt att inte begränsas av tågen.

Även om det är mycket folk här så gillar jag pulsen. Att sitta och betrakta och bara finnas till. Det tog några dagar innan jag verkligen kunde koppla av och inte känna stressen i kroppen. Att inte vara så målinriktad.

Måste skriva ner en del av intrycken från första veckan här. Som till exempel säkerheten under festivalen. När jag gick på tåget hem en kväll kom en polis med den största schäfern som hade munkorg i stål. Hepp! Ni må tro att det var lugnt på tåget och att alla nästan stod i givakt. Trots alla varningens ord från människor jag mött har jag känt mig mycket trygg. Ja, alla varnar för ficktjuvar men det går faktiskt att förebygga genom att inte ha en liten glamourös handväska hängande lätt över axeln.

Det mest intressanta är att att jag ännu inte har pratat med en enda Barcelonabo här i stan. Då bortser jag från Maria på vandrarhemmet. Undrar vad de gör och hur de lever i sin storstad.

Jag är så imponerad av dagens teknik!! Här sitter jag på att café mitt i staden och så har jag internetanslutning. Och inte nog med det, igår kväll träffade jag en ung tjej som satt och pratade med sin familj via internet och ett program som heter VoipWise. Det är helt gratis och innebär att jag utan någon kostnad alls kommer att kunna ringa till mina barn ikväll eller kanske till Muriëlle. Detta är helt otroligt. Idag finns det publika nätverk på så många ställen. Att resa innebär inte att jag är frånkopplad mina nära och kära.

Nu är kaffet urdrucket och jag skall ta mig till mitt nya boende. Solen skiner här så jag skall nog ta mig till stranden därefter.

Mina barn, vi hörs ikväll

Och till er andra

Be careful out there